#44. Jorda, bærekraft, mat og antibiotikaresistens. Med Ola Hedstein.

 

Denne uken er den internasjonale antibiotika-uken, og da dette er et så viktig tema sender jeg derfor to episoder om temaet!

I dag skal vi snakke om jorda vår, bærekraft, matproduksjon og antibiotikaresistens. Og med meg til å snakke om dette har jeg kunnskapsrike og meget kompetente Ola Hedstein Ola. Hedstein har master i husdyrvitenskap fra NMBU, Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet og har 35 års erfaring fra den norske matbransjen. Han har jobbet som spesialrådgiver for Landbruks og matdepartementet, som direktør for Stiftelsen Norsk Mat og administrerende direktør for organisasjonen Norsk Landbrukssamvirke. Og siden høsten 2020 har han startet opp en helt ny påvirkningsbedrift for bærekraftig matproduksjon kalt Rethink Food sammen med medgründer Siv Heimdal.

Vi går inn på følgende i dagens episode:

  • Hvorfor vi skal tenke nytt om mat
  • Hvorfor det er mye håp for fremtiden
  • Hva vi kan gjøre for å få et godt og bærekraftig samfunn
  • Hvorfor vi skal satse på god norsk matproduksjon
  • Regenerativt landbruk
  • Hvorfor dyrene er så viktig
  • Hvorfor dyrene og plantene må være friske for at vi mennesker skal holde seg friske
  • Hvorfor vi må jobbe sammen, ikke mot hverandre
  • Hvordan jorda i verden blir brukt opp
  • Antibiotikaresistens
  • Hvorfor fremtiden blir bra!

 

 

Disclaimer: Innholdet i podcasten og på nettsiden er ikke ment å utgjøre eller erstatte profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.

Disclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Søk alltid råd fra legen din eller annet kvalifisert helsepersonell hvis du har spørsmål angående en medisinsk tilstand.