Episode 12. Bakterier, våre viktigste venner? Med bakterieforsker Jessica Lönn-Stensrud

 

 

De finnes over alt. De dekker hele huden din, hver krik og krok i tarmen. De finnes i de dypeste daler og omgir de høyeste fjell. 

Bakterier har blitt sett på som noe farlig, noe vi ikke trenger, i beste fall bare til bry. Nå viser det seg at bakterier er noe av de viktigste vi har for å holde oss friske! De beskytter oss mot andre farlige organismer, de produserer viktige hormoner og vitaminer, de hjelper å holde tarmen vår frisk og derfor også oss friske.

I dagens episode har jeg vært så heldig å få intervjue mikrobiolog, bakterieforsker og forfatter Jessica Lönn-Stensrud. Hva sier hun egentlig om bakterienes rolle for oss mennesker? Og hva gjør hun selv for å ta vare disse bittesmå, men enn så viktige bakteriene? 

 

Disclaimer: Innholdet i podcasten og på denne nettsiden er ikke ment å utgjøre eller være en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning, diagnose eller behandling.

 

Episode 111. Virushijacking, herpes, reiser til mars, rabies og lit...

Episode 110. Isbading, kalddusj, sauna, hormetisk stress og bedre h...

Episode 109. Fra 2 til 6 i matte. En episode om uro, press og nærhe...

Hold deg oppdatert på epost!

Vi gir deg innhold og informasjon utover det som kommer frem i podcast-episodene.

Så du kan fortsette gjøre gode valg for deg selv og de du bryr deg om.

 

Trenger du enda litt mer Leger om livet i livet ditt?

Det er stort engasjement rundt mange av episodene mine, med mange spørsmål i etterkant. Jeg har derfor spilt inn bonusepisoder hvor jeg går mer i dybden på enkelte temaer med gjestene mine.

Om du ønsker å abonnere på disse kan du gjøre det her!

Støtt Leger om livet-podcasten og motta bonusepisoder