5 matsorter som styrker hjernen

Disse fem matsortene har vist seg å kunne styrke hjernefunksjonen din!

  1. Grønne blader
    Grønne grønnsaker som kål, spinat, grønnkål og brokkoli er rike på vitamin K, lutein, folat og betakaroten. Studier viser at disse grønnsakene mulig kan hjelpe til med å forsinke aldringsprosessen av hjernen.
  2. Fisk
    Fet fisk har massevis av de sunne Omega-3 fettsyrene og annet sunt umettet fett. Inntak av disse fettsyrene har blitt linket til lavere nivåer av beta-amyloid, et protein som er linket til Alzheimers.
  3. Flavinoider!
    Disse naturlige plantepigmentene som gir bær og frukt deres naturlige farge har vist seg å være utrolig bra for oss. Nyere studier viser at de også kan være bra for hukommelsen vår!
  4. Kaffe
    Denne er en gladnyhet for mange! For det har nemlig vist seg at kaffe og te kan ha positiv effekt på hjernen helsen vår. En ny studie viste at deltakerne med høyest koffein inntak scoret bedre på kognitive tester.
  5. Nøtter
    Sist, men ikke minst; nøtter er fantastiske kilder til proteiner og sunne fettkilder. Valnøtter særlig har vist seg å kunne styrke hukommelsen vår.