Episode 8. Fremtidens medisin? Med lege og forsker Frank Hilpüsch

 


Jeg har denne gangen tatt turen til Harstad hvor den dyktige legen og forskeren Frank Hilpüsch befinner seg. Dr. Hilpüsch har et glødende engasjement for sine pasienter, og var en av de første i verden til å starte opp med FMT behandling for pasienter med diagnosen irritabel tarm. Sammen med Universitetssykehuset Nord-Norge, Harstad sykehus, har han og hans kollegaer kommet med banebrytende forskning innenfor dette feltet. De forsker nå på om også andre sykdommer og lidelser kan ha effekt av fekal transplantasjon, og det har vært mye oppmerksomhet rundt deres arbeid i mange år.  

Jeg har gledet meg lenge til å få mulighet til å intervjue denne engasjerte og svært dyktige legen, og man kan ikke la være å bli smittet av hans entusiasme. I episoden vil vi gå inn på hva tarmbakterier er, hva dysbiose i tarmen er, hva behandlingen fekal transplantasjon er og reflektere rundt dette temaet. 

Er dette fremtidens medisin?  

 

Episode 111. Virushijacking, herpes, reiser til mars, rabies og lit...

Episode 110. Isbading, kalddusj, sauna, hormetisk stress og bedre h...

Episode 109. Fra 2 til 6 i matte. En episode om uro, press og nærhe...

Hold deg oppdatert på epost!

Vi gir deg innhold og informasjon utover det som kommer frem i podcast-episodene.

Så du kan fortsette gjøre gode valg for deg selv og de du bryr deg om.

 

Trenger du enda litt mer Leger om livet i livet ditt?

Det er stort engasjement rundt mange av episodene mine, med mange spørsmål i etterkant. Jeg har derfor spilt inn bonusepisoder hvor jeg går mer i dybden på enkelte temaer med gjestene mine.

Om du ønsker å abonnere på disse kan du gjøre det her!

Støtt Leger om livet-podcasten og motta bonusepisoder