Lovte å komme ut med oppskrift til Henrik sine brød som nevnt i podcast! Her er de:
Dette trenger du:
(For å huske enkelt så er brødet laget av 1,4 liter vann, 750 g grovt og 750 g lyst)
- 1,4 l kaldt vann
- 2-3 ts tørrgjær
- 2 ts salt
- 1 ss honning/sukker
- 200 g havregryn
- 100 g sammalt rugmel
- 100 g knuste linfrø
- 200 g sammalt speltmel
- 75 g gresskarkjerner
- 75 g chiafrø
- 750 siktet speltmel
Slik gjør du:
- Bland sammen vann, gjær, salt og søtt.
- Rør sammen resten med en bakeskje til alt er vått, ca 2 minutter.
- La stå heve under lokk eller plastfolie over natten eller arbeidsdagen, fra 7-16 timer- det som passer. Som Henrik sier, den er tilpasset en hverdag hvor man ikke vet hvor lenge de må stå. 🙂 Henrik bruker en form som sett på bildet, tror den var kjøpt på Nille.
- Smør tre brødformer godt.
- Vend den hevede deigen raskt mens den er oppi bollen med en deigskrape eller lignende for å få ut luften.
- Hell oppi formene.
- La heve i formene 30-60 min.
- Stek brødet litt under midten i ovnen på 195 grader, 55 min.
- Ta brødet ut av formene. Avkjøl på rist minst en halvtime før du skjærer i det.
- Nyt. 🙂