Henriks langtidshevede, utrolige enkle og veldig gode brød

Lovte å komme ut med oppskrift til Henrik sine brød som nevnt i podcast! Her er de:

Dette trenger du:
(For å huske enkelt så er brødet laget av 1,4 liter vann, 750 g grovt og 750 g lyst)

• 1,4 l kaldt vann
• 2-3 ts tørrgjær
• 2 ts salt
• 1 ss honning/sukker

• 200 g havregryn
• 100 g sammalt rugmel
• 100 g knuste linfrø
• 200 g sammalt speltmel
• 75 g gresskarkjerner
• 75 g chiafrø
• 750 siktet speltmel

Slik gjør du:
1. Bland sammen vann, gjær, salt og søtt.
2. Rør sammen resten med en bakeskje til alt er vått, ca 2 minutter.
3. La stå heve under lokk eller plastfolie over natten eller arbeidsdagen, fra 7-16 timer- det som passer. Som Henrik sier, den er tilpasset en hverdag hvor man ikke vet hvor lenge de må stå. :) Henrik bruker en form som sett på bildet, tror den var kjøpt på Nille.

Etter heving:
4. Smør tre brødformer godt.
5. Vend den hevede deigen raskt mens den er oppi bollen med en deigskrape eller lignende for å få ut luften.
6. Hell oppi formene.
7. La heve i formene 30-60 min.
8. Stek brødet litt under midten i ovnen på 195 grader, 55 min.
9. Ta brødet ut av formene. Avkjøl på rist minst en halvtime før du skjærer i det.
10. Nyt

😋