Erfaringer med Sovekuren

I dag sover de bedre enn på lenge, og setter ord på sine erfaringer med søvnkurset til Annette.

Hvor tilfreds er tidligere deltakere?

* Tallene baserer seg på evalueringer gjort i etterkant av SovekurenSvarene viser også at:

  • Deltakernes tilfredshet scorer i gjennomsnitt 5,2
  • 4 av 10 deltakere gir kurset terningkast 6
Profilbilde av Linda Mari

«Jeg elsker det! Humøret mitt er blitt mye jevnere. Jeg er mer tålmodig og kjenner mer letthet og glede. Og det er kult, siden jeg er en positiv og glad person i utgangspunktet»

 

Jeg står opp og legger meg til samme tid hver dag, jeg slumrer ikke lenger, jeg ligger heller ikke i senga og scroller på mobilen. Vi demper og skrur av lys kl. 20 og legger bort skjermer. Jeg bruker blåblokkbriller på kvelden og leser bok. Dette har gitt store og gode ringvirkninger til resten av familien, og kveldene er mye mer harmoniske og rolige. Alle er i seng til 22.

Jeg går tur hver morgen når datteren min er levert på skolen. Går i 20-25 minutter. Dette har blitt en fantastisk rutine, som jeg virkelig vil prioritere fremover, fordi den har gitt meg så mye. I helgene sover jeg en time lenger, står opp og går rett ut på tur, mens resten av gjengen sover. Jeg elsker det! Jeg har gått mer på disse 4 ukene enn hva jeg har gjort de siste årene som ME-syk. Jeg tåler det! Og fordi jeg sover bedre om nettene, så har jeg også mer energi til å gå disse turene. Også er humøret mitt blitt mye jevnere, jeg er mer tålmodig og kjenner mer letthet og glede. Og det er kult, siden jeg er en positiv og glad person i utgangspunktet. Har på en måte fått boosta denne delen av meg, og jeg kjenner meg mer igjen slik jeg var før jeg ble syk.

Gleder meg masse til å jobbe med helsa mi fremover. Nå når det er så mye som har falt på plass, så kjenner jeg at jeg ikke trenger å bruke så mye viljestyrke fremover. Jeg tar de riktige valga for meg selv, fordi at da har jeg det best.

- LINDA MARI

«Nå har jeg masse kunnskap jeg kan dele med mine pasienter»


"JEG FORVENTET AT KURSET SKULLE GI MEG KUNNSKAPSBASERTE RÅD, OG OPPLEVDE AT DETTE BLE MØTT MEGET GODT! NÅ HAR JEG MASSE KUNNSKAP JEG KAN DELE MED PASIENTER I MIN ARBEIDSHVERDAG (JEG ER FASTLEGE).

STORT SETT SOVER JEG SELV GODT. HAR JEG EN NATT MED DÅRLIG SØVN, KAN JEG NÅ OFTE SE SANNSYNLIG ÅRSAK I HVA JEG GJORDE KVELDEN FØR. DIALOGEN I FACEBOOK-GRUPPA LÆRTE MEG MYE MER ENN FORVENTET! ETTER DETTE KURSET SITTER JEG IGJEN MED AT HJERNEN ER SKAPT FOR Å SOVE GODT. ALTSÅ EN OPTIMISME IFT AT ALLE KAN OPPNÅ GOD SØVN."

- FASTLEGE LINE CAPJON

«Jeg har fått troen på at jeg faktisk kan sove godt igjen uten sovemedisin»

VED KURSSLUTT:
"JEG HAR DEN SISTE UKA NÅ SOVET EN GOD DEL BEDRE (6,5-7 TIMER PER NATT) OG VÅKNER SJELDEN KL 03-04 LENGER. HAR FÅTT TROEN PÅ AT JEG FAKTISK KAN SOVE GODT IGJEN UTEN SOVEMEDISIN. OG SÅ HAR JEG FÅTT TROEN PÅ AT LÆRDOMMEN FRA KURSET VIRKER. JEG VAR BLANT DEM SOM BLE VERRE AV KURSET I STARTEN, OG DET VEDVARTE TIL FOR EN UKE SIDEN, MEN NÅ ER BEDRINGEN MARKANT!»


EN MÅNED ETTER:
"SØVNEN ER FORTSATT MYE BEDRE ENN FØR. OM DET EN SJELDEN GANG BLIR EN DÅRLIG NATT, HAR JEG MANGE VERKTØY FOR Å HENTE MEG INN OG FÅ GOD SØVN IGJEN!"

- MARIT

«Et helt fantastisk kurs som jeg håper flere kan dra nytte av i fremtiden»


"JEG HAR LÆRT VELDIG MYE NYTT OM KROPP OG HELSE, OG HVORDAN ULIKE HORMONER I KROPPEN FUNGERER. JEG HAR OGSÅ FUNNET VERKTØY JEG KAN BRUKE I HVERDAGEN FOR Å SPILLE PÅ LAG MED KROPPENS SIGNALSTOFFER.

I STARTEN HADDE JEG FAKTISK IKKE SÅ HØYE FORVENTNINGER TIL OPPLEGGET, MEN BLE VELDIG POSITIVT OVERRASKET OG LÆRTE VELDIG MYE MER ENN JEG TRODDE JEG KOM TIL Å GJØRE. DETTE ER VAR ET HELT FANTASTISK KURS SOM JEG HÅPER FLERE KAN DRA NYTTE AV I FREMTIDEN."

- EIRIN

Sett bort fra andre positive helseeffekter,
i hvilken grad har kurset hjulpet deltakerne til å sove bedre?

Sett bort fra andre positive helseeffekter,
i hvilken grad har kurset hjulpet deltakerne til å sove bedre?

* 28 av 34 respondenter svarer at de "I stor grad" eller "I svært stor grad" sover bedre nå enn de gjorde før kurset.

«Teknikkene for stressmestring fungerer veldig bra»


"JEG MERKER AT MORGENENE MED JENTENE GÅR MYE LETTERE NÅ FORDI JEG ER UTHVILT OG KLARER Å VÆRE ROLIG. TEKNIKKENE FOR STRESSMESTRING FUNGERER VELDIG BRA FOR SØVNEN, BÅDE GJENNOM DAGEN OG DE GANGENE JEG VÅKNER PÅ NATTEN OG TRENGER Å SOVNE IGJEN. TAKK, ANNETTE!"

- TALE

«Dette har vært en god investering i egen helse»


"ETTER Å HA TATT KURSET MED ANNETTE ER JEG MER BEVISST RUNDT VALGENE JEG TAR. SOM ET RESULTAT AV DETTE HAR JEG GJORT FLERE SMÅ ENDRINGER I LIVET. NÅ ER JEG KLARERE I HODET, HAR MIDRE CRAVINGS ETTER MAT PÅ KVELDEN OG SOVNER LETTERE... DETTE HAR VÆRT EN GOD INVESTERING I EGEN HELSE"

- KRISTOFFER

«Etter to år med dårlig søvn har jeg endelig begynt å sove bedre - takket være Annettes fantastiske onlinekurs»


"DETTE SØVNKURSET KAN JEG VIRKELIG ANBEFALE PÅ DET VARMESTE- HER ER DET NOE FOR ALLE! ETTER TO ÅR MED DÅRLIG SØVN HAR JEG ENDELIG BEGYNT Å SOVE BEDRE - TAKKET VÆRE ANNETTES FANTASTISKE ONLINEKURS. ANNETTE ER EN UTROLIG DYKTIG FORMIDLER SOM DELER EVIDENSBASERT TEORI PÅ EN LETT OG FORSTÅELIG MÅTE"

- LEGE CARINA SAUNDERS

Profilbilde av Linda Mari

«Kurset har innfridd alle mine forventninger og enda litt til»

 

Jeg var veldig spent på hvordan opplegget skulle være, og hadde selvsagt en forventning om å få gode råd og hjelp til å sove bedre. Til det må jeg bare si at kurset har innfridd alle mine forventninger og enda litt til. Det har vært fantastisk interessant og har virkelig gjort en forskjell, ikke bare med søvnen, men også i forhold til andre aspekter som bl.a. kosthold og fordøyelse. Jeg hører nesten daglig på podkasten din og det er skikkelig inspirerende.

Takk for at du er til og gjør denne utrolige gode jobben med formidling av all mulig kunnskap. Du har åpnet øynene mine for at det er mulig å endre valg som ikke fungerer.

- METTE

«Du begrunner det du formidler i forskning. Det er tillitsvekkende»


"DU GA MEG RASKT HÅPET TILBAKE OM AT DET GÅR AN Å SOVE GODT, SELV OM MAN HAR SLITT MED SØVN LENGE.

DU DELER AV EGNE ERFARINGER, FORMIDLER PÅ EN POSITIV OG ENGASJERENDE MÅTE, OG BEGRUNNER DET DU FORMIDLER I FORSKNING. DET ER TILLITSVEKKENDE OG JEG ER TAKKNEMLIG FOR Å HA HØSTET AV ALL DIN KUNNSKAP! SØVN HANDLER JO OM HELHETLIG HELSE, OG KURSET GIR SÅNN SETT MYE MER INFORMASJON OG KUNNSKAP ENN FORVENTET! VELDIG SPENNENDE!"

- KRISTINE

«Sovekuren har hjulpet meg masse!»


"JEG HAR SLITT MED SØVN HELE LIVET, SOVEKUREN HAR HJULPET MEG MASSE! FORTSATT HAR JEG MYE Å JOBBE MED, JEG HAR JO 36 ÅR MED VANER SOM MÅ ENDRES OG DET ER IKKE GJORT PÅ EN DAG. 
HELT KONKRET HAR SØVNEN MIN BEDRET SEG MED GJENNOMSNITTLIG 30 MINUTTER MER SØVN HVER NATT. JEG HAR OGSÅ MYE MER DYP SØVN NÅ ENN FØR.

KURSET HAR OGSÅ GITT MEG EN HELT ANNEN FORSTÅELSE OM SØVN. NÅ VET JEG AT ALLE, INKLUDERT MEG SELV KAN OPPNÅ GOD SØVN. TUSEN TAKK, ANNETTE - DETTE HER, DET KAN DU!"

- IDA-MARI, VEILEDER I YTRE NAMDAL VEKST PÅ RØRVIK

«Kanskje det viktigste nettkurset du kan ta»


"ET SKIKKELIG PROFT OG PRAKTISK KURS! SELV JEG SOM ER LEGE OG SØVNENTUSIAST LÆRTE ENDEL NYTT OG SVIGERFAR LÆRTE MASSE! KANSKJE DET VIKTIGSTE NETTKURSET DU KAN TA!"

- LEGE TORKIL FÆRØ

«Annette er grundig, omsorgsfull og kunnskapsrik. Dette er et lærerikt kurs!»

- LEGE HERMAN EGENBERG

Håndskrift som leser
Håndskrift som leser

« TENK AT KUNNSKAP HAR SÅ MYE Å SI FOR MOTIVASJONEN »

"Tenk at kunnskap har SÅ mye å si for motivasjonen! Nå som jeg er blitt kjent med adenosin og melatonin, kortisol og histamin, skjønner jeg at jeg har gjort jobben deres vanskelig. Jeg har rett og slett sabotert oppgavene deres. Nå vet jeg når de ulike signalstoffene er høyt oppe og langt nede og når de bør være hvor for at jeg skal få sove – det er gull for inspirasjonen og motivasjonen min. Nå er liksom jeg og kroppen min enige om å finne veien tilbake til start. Min oppgave er å slutte å sabotere.  Jeg kjenner hvordan jeg får LYST til å være på lag med den, med signalstoffene. Samtidig blir jeg overveldet over hvilken påvirkningsevne jeg har. For noen muligheter som åpner seg! 

En halvtime i dagslys på balkongen ved åtte-tiden, godt innpakket, sittende på en saueskinnsfell, med pledd og kaffekopp. En stadig lengre isdusj, ikke lenger tvilende til at noe som oppleves så sjokkartet faktisk har en beroligende effekt i timer etterpå. Kroppen vår, altså. Alt formidlet  med enkle ord av Anette med entusiastisk oppmuntring og støtte. Kurset anbefales på det varmeste."

- ELISABETH

 

« JEG FØLTE AT JEG HADDE LEST "ALLE" BØKER OM SØVN OG PRØVD ALT UTEN Å FÅ TIL Å SOVE GODT. MEN JEG TENKTE AT JEG SKULLE GI DET EN SJANSE ALLIKEVEL, OG DET ER JEG UTROLIG GLAD FOR »

"Jeg hadde egentlig ganske lave forventninger, fordi jeg følte at jeg hadde lest "alle" bøker om søvn og prøvd alt uten å få til å sove godt. Men jeg tenkte at jeg skulle gi det en sjanse allikevel, og det er jeg utrolig glad for fordi jeg lærte så masse nytt!! En spesifikk forventning jeg hadde var at det skulle være forskningsbasert, og det var det så absolutt. Veldig glad for at alt i kurset er basert på forskning, det gir det stor troverdighet."

- MARI